کارت NFC چیست ؟

کارت NFC چیست ؟

کارت NFC چیست ؟

حتما شماهم تا به حال نام و تعریف کارت NFC را شنیده اید. اما کارت NFC چیست ؟

کارت NFC در واقع یک نوع کارت هوشمند است که از تکنولوژی تگ NFC استفاده میکند. یک محصول قدرتمند ، ارزشمند و کابردی که به شما کمک میکند کسب و کار و بیزنس خود را به صورت حرفه ای به دیگران معرفی کنید. با استفاده از تگ NFC کارت ها قابلیت های ویژه و جدیدی پیدا میکنند که آنها را به یک سوپر کارت تبدیل میکند. کارت ویزیت الکترونیکی NFC نسل جدید کارت ویریت دیجیتال است که امکان به اشتراک گذاشتن اطلاعات شما از قبیل اطلاعات تماس،سایت شما ، پیج های کاری شما ، اطلاعات مربوط به شبکه های اجتماعی شما و … را میدهد. این کارت ها معمولا از جنس پی وی سی هستند و از مقاومت و استحکام بالایی برخوردارند. همچنین کارت های NFC از جنس پی وی سی قابلیت بازیافت و استفاده دوباره دارند که در هزینه های چاپ کارت بسیار صرفه جویی میشود.

در ادامه این مطلب به بررسی دقیق ویژگی ها و کاربرد کارت های ویزیت NFC میپردازیم. اگر مایلید بیشتر درباره این نوع کارت های هوشمند و نحوه ساخت آنها آشنا شوید با ارتاوب همراه باشید.

.

تگ NFC چیست ؟

کارت NFC چیست ؟
کارت NFC چیست ؟

پیشرفت علم و تکنولوژی همیسه به سمت بهبود و افزایش سرعت انجام کارها در زندگی افراد بوده است. تگ های NFC یکی از تکنولوژی هایی است که امروزه جایگاه ویژه ای در زندگی افراد دارد و در اکثر گوشی های هوشمند استفاده میشود. تگ های NFC به عبارتی تگ هایی هستند که بدون تماس میتوانند اطلاعاتی مشخص را رد و بدل کنند. این تگ ها از استاندارد های ارتباطی 1443 استفاده میکنند و انواع مختلفی دارند. تگ های NFC برچسب های کوچکی هستند که دارای فرستنده های کوچک هستند و  می‌توانند بدون نیاز به منبع تغذیه اطلاعات را به سایر دستگاه‌های NFC ارسال کنند.

انواع ان اف سی

NFC ها با توجه به شکل و کاربردی که دارند به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند. برخی از انواع تگ های ان اف سی عبارتند از :

  • کارت ان اف سی
  • مچ بند ان اف سی
  • کارت اپوکسی NFC
  • صفحه کلید NFC
  •  NFC گوشی همراه

.

تاریخچه کارت های NFC

کارت NFC چیست ؟ | فعالیت رسمی انجمن NFC از سال 2004 آغاز شد اما تاریخ استفاده از مواج رادیویی به جنگ جهانی دوم در سال 1945 برای ردیابی هواپیماهای جنگی بر میگردد. از سال 1945 به بعد تغییرات و تحولات گسترده ای بر روی تکنولوژی NFC صورت گرفت و رکت های مختلفی چون سونی ، ویزا کارت ، اپل و سامسونگ از این فناوری استقبال و استفاده کردند. جالب است بدانید که تگ ها و فناوری NFC در آغاز پیدایش خود به منظور استفاده و کاربرد های امنیتی و اداری ساخته شدند. اما با گذشت زمان از این ایده برای انتقال اطلاعات بین دستگاها بدون تماس و سیم استفاده کردند. تکنولوژی ارتباط نزدیک بی‌سیم یا NFC در دهه ۱۹۸۰ توسط کارشناسان در آزمایشگاه‌های تحقیق و توسعه شرکت فیلیپس هلند و سوئد مورینکوم (Sony) به طور مستقل توسعه یافت.

فناوری NFC تا به حال موفق به بهبود ارتباطات بین فردی و توسعه بیزنس های سراسر دنیا شده است. امروزه از تگ های NFC در گوشی های هوشمند و انواع کارت ها استفاده میشود.

.

نحوه عملکرد NFC به چه صورتی است ؟

کارت و تگ های NFC در واقع مانند تکنولوژی موجود در بلوتوث است و به سیستم کارت‌های RFID شباهت دارد. نکته قابل توجه این است که کات های NFC بر خلاف بلوتوث برای ارسال اطلاعات نیازی به جفت شدن با دستگاه گیرنده ندارد و از امواج الکترومغناطیس برای این کار استفاده میکند. زمانی که کارت دارنده تگ NFC در کنار دستگاه گیرنده قرار میگرد بدون نیاز به کار دیگری با یکدیگر جفت میشوند و اطلاعات انتقال پیدا میکنند.

.

قابلیت‌های کارت NFC چیست ؟

کارت NFC چیست ؟
کارت NFC چیست ؟

تا به اینجا با تگ ها و کارت های NFC و نحوه عملکرد آنها اشنا شدید ، حتما این سوال برای شما هم پیش آمده است که قابلیت های کارت NFC چیست ؟ کارت NFC قالیت های فراوان را به شما ارائه میدهد که شما میتوانید از این قابلیت ها در راستای اهداف مختلف استفاده کنید. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین و بارز ترین قابلیت های کارت NFC میپردازیم.

  1. امکان قراردادن اطلاعات دلخواه : فناوری و کارت های NFC این امکان را به برند ها و کسب و کار های مختلف میدهد تا اطلاعات دلخواه خود چون شماره موبایل ، آدرس ایمیل ، آدرس شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت و… را روی کارت قرار دهید. مشتریان با اسکن این تگ ها میتوانند به تمامی این اطلاعات دسترسی داشته باشند و شمارا بسیار حرفه ای و خلاقانه بشناسند.
  2. امکان طراحی منحصر به فرد : خلاقیت و زیبایی در کارت ویزیت از مهم ترین ویژگی ها برای جذب مشتری و معزف است. یکی از مزایای کارت های NFC امکان طراحی منحصر به فرد و شخصی سازی آن است. علاوه بر اینکه با استفاده از کارت های NFC بسیار بروز تر و خلاق تر به نظر مشتری میرسید.
  3. امکان پرداخت بانکی : مشتریان همیشه به دنبال راحتی ، سرعت و امنیت در خرید و دریافت خدمات هستند. امکان پرداخت بانکی امن با کارت های NFC یکی دیگر از مزایای آن است که مشتریان می‌توانند در کسری از ثانیه و به راحتی پرداخت خودشان را به انجام برسانند.
  4. امکان رمزگزاری کارت : امنیت کارتی که اطلاعات مشتریان بر روی آن قرار دارد از اهمیت بسیاری برخودار است. کارت NFC  از این قابلیت برخوردار است، زیرا قابلیت رمزگذاری دارد و امنیت بسیار بالایی دارد. بنابراین استفاده از آن در این جهت یکی از بهترین گزینه‌ها به شمار می‌آید.

.

کاربرد کارت های NFC

با توجه به قابلیت ها و مزایای کارت های NFC ، در زمینه های مختلف میتوان از آن استفاده کرد. به عنوان مثال ان اف سی میتواند با کیف پول موبایلتان در ارتباط باشد و گوشی همراه خود را جایگزین پول نقد و کارت های اعتباری کنید. با استفاده از ان اف سی و وصل کردن ان به کیف پول خود میتوانید تنها با یک تپ هزینهخرید خود را پرداخت کنید.

همچنین از ان اف سی روی گجوشی خود میتوانید برای کنترل گوشی استفاده کنید. برای مثال میتوانید با یک ضرfه به گوشی وای فای خود را خاموش و یا روشن کنید. و یا صدای گوشی را کم و زیا کنید ، روشنایی گوشی را تنظیم کنید و …  با ان اف سی NFC می تونید یخچال ، ماشین لباسشویی و بقیه لوازم خانگی مجهز به NFC رو کنترل کنید. مثلا تگ ان اف سی رو نزدیک ماشین لباسشویی بذارید و برنامه ریزی کنید تا فلان ساعت ماشین رو روشن یا خاموش کند.
استفاده از ان اف سی در تبلیغات شهری مثلا یه پوستر تبلیغاتی می بینید که علامت NFC دارد ، با نزدیک کردن گوشی به اون پوستر مثلا نزدیک ترین شعبه اون شرکت یا فروشگاه به شما اطلاع رسانی میشود. ( 10 روش تبلیغ موثر برای رشد کسب و کار ) علاوه بر اینها در موارد دیگری میتوان از کارت های NFC استفاده کرد ، برخی دیگر از این موارد به شرح زیر هستند.

  • بلیط های مترو و اتوبوس و ژتون غذا در دانشگاه
  • جابه جایی فایل بین دو گوشی  با ان اف سی NFC
  • باز کردن درب خودرو و یا خانه با کارت ان اف سی
  •  با ان اف سی NFC می تونید صدا رو از گوشی به یه اسپیکر بلوتوث منتقل کنید

.

مزایای استفاده از کارت های NFC

کارت NFC چیست ؟ | استفاده از تکنولوژی کارت های NFC با مزایایی همراه است که بری از مهم ترین آنها ه شرح زیر میباشند :

  • تداوم ارتباط با مشتری
  • کاهش استفاده از کاغذ
  • افزایش سرعت برندسازی
  • امنیت بالا در انتقال اطلاعات
  • قابلیت آپدیت کردن کارت ویزیت
  • تبلیغات هدفمند ، هوشمندانه و مؤثر
  • هزینه کمتر نسبت به روش های سنتی
  • امکان ثبت لینک های شبکه های اجتماعی
  • امکان ذخیره سازی اطلاعات در کوتاه ترین زمان
  •  استفاده به عنوان یک کارت ویزیت لاکچری و خاص
  • امکان جذب مشتری بدون توجه به موقعیت جغرافیایی
  • اطلاع دادن به مشتریان از عضویت در باشگاه مشتریان
  • پشتیبانی رایگان در رابطه با نحوه استفاده از این خدمات
  • قابلیت مدیریت و دسترسی توسط اشخاص بدون آموزش خاص
  • داشتن یک صفحه اختصاصی در گوگل بدون نیاز به سایت شخصی
  • دسترسی آسان به محل کسب و کار توسط مشتریان با ثبت در نقشه
  • امکان ثبت عکس محصولات ، معرفی خدمات و بنرها و کاتالوگ های تبلیغاتی PDF
  • استفاده به عنوان بیزینس کارت هوشمند آنلاین / کارت ویزیت واتساپ / کارت ویزیت اینستاگرام

.

کاربردهای NFC در گوشی های هوشمند

در عصر حاضر همه افراد از گوشی های هوشمند استفاده میکنند و از پر کاربردترین وسایل الکترونیکی به شمار میروند. فناوری NFC بر روی نل های جدید گوشی های همراه استفاده شده است که قابلیت ها و کاربرد های متفاوتی را به کاربران ارائه میدهد. کاربرد های NFC در گوشی های هوشمند عبارتند از :

  • ارسال شماره تلفن : با استفاده از تکنولوژی NFC در کمترین زمان ممکن میتوانی شماره خود را برای فرد دیگری ارسال کنید. در صورتی که گوشی شما از فناوری NFC برخوردار باشد کافیست گوشی خود را در تماس با گوشی فرد مکدنظر قرار دهید تا شماره شما انتقال داده شود.
  • ارسال عکس از طریق NFC : درست مانند شماره تماس ، شما میتوانید عکس های مدنظر خود را تنها با نزدیک کردن به گوشی فرد دیگر در کوتاه ترین زمان ارسال کنید.
  • ارسال لینک دانلود برنامه : شما میتوانید از این فناوری برای انتقال لینک دانلود برنامه و اپلیکیشن نیز استفاده کنید. در این حالت لینک دانلود برنامه در گوگل پلی برای وی ارسال خواهد شد.
  • ارسال مسیرها و آدرس با استفاده از NFC گوشی هوشمند
  • پرداخت از طریق NFC با گوشی
.

از کجا بفهمیم گوشی NFC دارد ؟

کارت NFC چیست ؟
کارت NFC چیست ؟

ساده ترین روش برای اینکه بفهمید گوشی شما از ناوری NFC استاده میکند یا نه این است که سایت سازنده و شرکت اصلی را بررسی کنید. همچنین میتوانید برای اطمینان از طریق گوشی خود وارد تنظیمات شوید و گزینه More Networks را انتخاب کنید. اگر در این قسمت گزینه ای با عنوان NFC و یا Near-field communication مشاهده کردید بدین معنا است که گوشی همراه شما از این تکنولوژی پشتیبانی میکند. در غیر این صورت تلفن همراه شما مجهز به تگ ان اف سی نیست.

.

نحوه استفاده از NFC در آیفون

شرکت اپل گوشی های خود را از سری آیفون 10 اس مجهز به ان اف سی کرد. برای استفاده از این قابلیت در آیفون نیاز به اپلیکیشن خاصی نیست. برای این که تگ ها یا برچسب ها با استفاده از گوشی های آیفون قابل تشخیص باشند باید آدرس وب سایت ها با استفاده از سرویس seritag بر روی برچسب ها قرار گرفته باشد. اپلیکیشن هایی مانند TagInfo وجود دارند که می توان با نصب آن ها قابلیت خواندن برچسب ها را در گوشی های اپل فراهم کرد. کاربران آیفون بایستی برای خواندن برچسب های مذکور از ios 11 و بالاتر استفاده نمایند.

.

قابلیت NFC در سامسونگ

بیشتر گوشی های سری جید سامسونگ دارای تگ های ان اف سی هستند و کاربران میتوانند از قابلیت ها و مزایای NFC بهره مند شوند. همنین اپلیکشن های مختلفی برای خواندن برچسب های ان اف سی وجود دارند که با دانلود انها میتوان برچسب های NFC را خواند و دستورات مختلفی را اجرا نمود. جهت اطمنیان از پشتیبانی گوشی شما از NFC کافیست به روشی که پیشتر نیز گفتیم عبارت NFC را سرچ کنید.برای فعال سازی ان اف اسی در سامسونگ کافیست وارد تنظیمات شوید و از قسمت ارتباطات یا Connections گزینه NFC and contactless paymants را فعال کنید.

.

سرویس NFC ایرانسل

کیف پول ایرانسل به زودی به کاربران خود این امکان را میدهد تا پرداخت های خود را توسط تگ های ان اف سی و موبایل های خود پرداخت کنند. برای مثال برای پرداخت کرایه اتوبوس و مترو به جای کارت مخصوص از موبایل خود استفاده کنند ، با ان اف سی کافیست گوشی خود را نزدیک به کارتخوان کنید تا پرداخت انجام شود. همچنین می‌توانید پرداخت‌های خود را در فروشگاه‌ها به سادگی انجام دهید. برای شارژ کردن کیف پول همراه شما می‌توانید از طریق دستگاه خودپرداز یا کارت خوان، گوشی خود را به دستگاه نزدیک کرده و مبلغ مورد نیاز از کارت بانکی وارد کیف پول موبایل شما می‌شود.

.

سرویس NFC در همراه اول

سرویس NFC همراه اول کمی با سیستم ان اف سی مورد استفاده در ایرانسل متفاوت است. در سیستم ان اف سی همراه اول نیازی به سیم کارت نیست. این سرویس از طریق تگی که پشت گوشی قرار میگیرد عمل میکند و تمامی قابلیت های ان اف سی نظیر پرداخت کرایه مترو و اتوبوس ، پرداخت هزینه در فروشگاه ها و خرید شارژ و…

هم اکنون ایستگاه‌های مترو و باجه‌های شارژ کارت مترو ، اقدام به شارژ کردن این تگ می‌کنند. اکثر مدل‌های جدید گوشی موبایل چون گوشی Samsung ، گوشی Xiaomi و یا Apple درارای این فناوری هستند. اما برای گوشی‌هایی که فاقد NFC هستند می‌توانند با چسباندن آنتن NFC به پشت باتری گوشی خود ، از این تکنولوژی بهره ببرند.

.

نحوه استفاده ازکارت و تگ NFC و کارکرد آن

به صورت کلی تمامی وسایلی که به ان اف سی مجهز هستند در سه حالت کار میکنند و با یکدیگر ارتباط میگیرند.

  • حالت همتا به همتا : متدوال ترین حالت اتصال در وسایل مجهز به NFC حالت همتا به همتا یا همان Peer-to-peer است. در این حالت دستگاه اکتیو داده هایی چون فایل های صوتی ، عکس ها و مخاطبین را ارسال و دستگاه دیگر دریافت میکند.
  • حالت خواندن و نوشتن : حالت خواندن و نوشتن معمولاً برای برقراری ارتباط بین دستگاه مجهز به فناوری NFC با برچسب‌های NFC مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برچسب‌ها می‌توانند برای ارائه اطلاعات یا تسهیل امور روزمره ، در مکان‌ها یا اشیاء مختلف نصب می‌شوند.
  • حالت شبیه‌ساز کارت : در این حالت بین کارت یا دستگاه مجهز به NFC با دستگاه NFC خوان ارتباط برقرار می‌شود. این دستگاه ها معمولاً برای تبادل اطلاعات رادیویی به کار گرفته شده در ارتباط میدان نزدیک با کارت یا گوشی طراحی شده‌‌اند.

.

تفاوت های بلوتوث و ان اف سی

کارت NFC چیست ؟ | بلوتوث و سیستم ان اف سی ممکن است در نگاه اول مشاه یک دیگر بنظر برسند اما از جهات بسیاری با یکدیگر تفاوت دارند. برای مثال مصرف انرژی NFC در مقایسه با بلوتوث بسیار کمتر است. برد انتقال داده در بلوتوث بیشتر از ان اف سی ها است که خود یک ضعف برای آن ها به شمار میرود. برد انتقال اطلاعات در ان اف سی ها 10 سانتی متر استت در صورتی که طول این برد در لوتوث به 10 متر میرسد. درباره امنیت ، ان اف سی ها بسیار قوی تر عمل میکنند و از امنیت بالاتری نسبت به بلوتوث برخوردار هستند. اگر شخصی از طریق NFC به دستگاه شما دسترسی پیدا کند باید حتما به شما نزدیک شود که بدون جلب توجه امکان پذیر نیست.

مهم ترین و اصلی ترین تفاوت میان بلوتوث و ان اف سی سرعت انتقال اطلاعات است.  بلوتوث سرعت انتقال بالاتری نسبت NFC دارد. ان اف سی با سرعت 400 کیلو بایت و بلوتوث با 2 مگابایت در ثانیه اطلاعات را انتقال میدهند. ان اف سی با سرعت بیشتری دستگاه ها را به هم مرتبط میکند. این کار کمتر از یک دهم ثانیه زمان میبرد.

.

جمع بندی

کارت NFC چیست ؟ | در این مطلب به بررسی فناوری نوین NFC در کارت های ویزیت ، بانکی و گوشی های همراه پرداختیم. به صورت خلاصه ان اف سی تگ هایی هستند که میتوانند در وسایل و مکان ها متفاوتی نصب شوند و قابلیت های مختلفی را ارائه دهند. یکی از کاربرد های ان اف سی طراحی کارت های ویزیت بسیار خلاقانه و حرفه ای است. این کارت ها این امکان را میدهند تا اطلاعاتی چون موقعیت مکانی ، ادرس شبکه های اجتماعی ، شماره تماس و … در یک تگ بسیار کوچک رار دهید و با یک برخورد کوتاه با تلفن اطلاعات را انتقال دهید. همچنین با استفاده از ان اف سی در گوشی های هوشمند میتوان به پرداخت هزینه ها با استفاده از تلفن همراه اقدام کرد. در صورتی که اطلاعات بروز و تجربه ای در مورد کارت ها و تگ های NFC دارید ، با ما به اشتراک بگذارید.

.

مطالب دیگر

ertaweb
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *